Справжній травневий мед купити не так то й просто. Багато бджолярів залишають його собі, знаючи про його унікальні цілющі властивості. А на ринок відправляється продукт, який недобросовісні продавці видають за справжній травневий мед. приводячи для доказу його справжності масу недостовірних нічим не обгрунтованих липових але цілком переконливих доказів. І багато хто не знає ка відрізнити справжній мед не дуже якісною підробки купуються на вмовляння лже знавців цього цінного продукту і купують не знаючи що.

Так як же відрізнити справжній травневий мед від не надто неякісного а може і шкідливого продукту?

1. Користь. Травневим медом лікують простудні захворювання, розлади нервової системи і хвороби печінки. Завдяки входить до його складу фруктозі, мед швидко засвоюється організмом і не протипоказаний діабетикам. Корисний він і дітям, так як в рідкісних випадках викликає алергічну реакцію. Славиться він своїми антибактеріальними, загальнозміцнюючі, кровоспинними і болезаспокійливими властивостями.
2. Перевірка кольору. Натуральний травневий мед має жовтий і сіруватий, все залежить від того, з яких квітів бджоли його збирали. Головне, щоб він був світлим.
3. Перевірка запаху. Відразу після відкачування мед не пахне. Аромат ментолу з'являється через три - п'ять місяців після того, як він добре настоїться. Саме за специфічним запахом ментолу його відрізняють від підробки.
4. Перевірка густоти. Завдяки високому вмісту фруктози, травневий мед не стає густим. Саме за такою ознакою можна відрізнити якісний продукт від підробки. Недобросовісні бджолярі, щоб виручити гарні гроші за мед, поспішають його викачати, хоча за правилами він повинен знаходитися під восковими кришечками і дозрівати близько місяця. Викачаний завчасно травневий мед втрачає свої унікальні властивості і швидко прокисає.
5. Коли краще купувати. Купувати його бажано у людей, яким ви довіряєте на 100% або в осінні місяці, коли складно помилитися.